Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez masa. Nastrouhaná zelenina vše dostatečně zahustí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 52 635 kJ / 12 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 657,09 g |
| Tuky | 151,85 g |
| Vláknina | 1 962,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39,92 g |
| Sůl | 86,66 g |
| Sacharidy | 1 166,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme, nastrouháme zelí na nudličky a brambory nakrájíme na hranolky. Polovinu zeleniny mrkev, celer i řepu nastrouháme najemno na slzičkovém struhadle a polovinu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Brambory zatím necháme stranou a zelí s nakrájenou zeleninou dáme vařit do vody tak, aby bylo vše pod vodou.
Krok 3: Na rozpálenou pánev dáme olej, na něm postupně restujeme nasekanou cibuli, nastrouhanou zeleninu, červenou řepu, poslední přidáme rajčata, prolisovaný česnek a protlak. Dáme lžičku octu pro barvu, podlijeme troškou (70 ml) vody a krátce podusíme, než se voda vypaří.
Krok 4: Bramborové hranolky přidáme k zelí, po chvilce vaření přilijeme celý obsah pánve, osolíme, opepříme a dovaříme vše doměkka. Do talíře nebo misky si podle chuti přidá každý zakysanou smetanu.
Zveřejněno 8. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKRz
Moje poznámka
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpKRz
Nejnovější recepty
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 minutami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 20 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 19 minutami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 1 hodinou
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 2 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 5 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 8 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 8 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 8 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 18 hodinami
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
řepa červená,
rajče,
protlak rajčatový,
olej olivový,
ocet,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná
Komentáře (1)