Lněné bagetky a houstičky bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka:

Dietní recepty , Bezlepkové 5 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

2 velké brambory
Nyní v akci
sůl
pepř
2 lžíce oleje
Nyní v akci
1 velká cibule (nakrájená na tenká kolečka)
kukuřice
čerstvá paprika
hrášek (Bonduelle)
8 vajec
2 hrsti strouhaného eidamu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme.

  2. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Propracováváme alespoň pět minut.

  3. Bez kynutí ihned zpracujeme na požadované tvary:
    Houstičky – navlhčenýma rukama tvarujeme větší kuličky, které pokládáme do formy na muffiny. Těsto by mělo sahat asi do 2/3 formičky.

    Bagetky – těstem naplníme formu na mini biskupské chlebíčky, opět plníme asi do 2/3 výšky formy.

  4. Těsto necháme ve formách 45 minut kynout. Poté potřeme vlažnou vodou, houstičky nařízneme ostrým nožem do kříže a posypeme lněným semínkem.

  5. Pečeme při 160 °C asi 20 minut (zkoušíme špejlí). Protože těsto neobsahuje vejce ani žádnou tmavou mouku, zůstane na povrchu „škrobově“ bílé i po upečení.

  6. Hotové bagetky a houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout na plechu a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně se nezapařily.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lněné bagetky a houstičky bez lepku, mléka a vajec

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo