Domácí chlebík
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 748 kJ / 3 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,25 g |
| Tuky | 14,13 g |
| Vláknina | 44,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 724,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Moje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 16 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí chlebík,
vecerni chlebik recept,
večerní chlebík,
domácí večerní chlebík,
chlebík,
večerní chleba recept,
recept na večerní chlebík,
domaci chle,
večerní chlebík recepty,
večerní chléb recept,
recept na vecerni chleba,
recept na domácí večerní chlebík,
domácí večerní chléb,
hruška katalog od 22. 9.,
večerní chléb,
domaci chlebik bez kynuti,
domácí chlebík bez hnětení,
domácí večerní chleba,
hnětač těsta pro domácnost,
prima rano hruska
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
ocet,
voda,
droždí sušené
Komentáře (55)
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!