Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická cizrna

Luštěniny jsou skvělé, když chcete jíst zdravěji. Pokud vás odrazuje delší doba přípravy, vyzkoušejte tento recept. Protože použijete sterilovanou cizrnu a červenou čočku, kterou není nutné předem namáčet, je toto lahodné jídlo hotové během chvíle.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu scedíme a necháme okapat. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli. Zaprášíme kari kořením a špetkou chilli. Vmícháme červenou čočku a krátce orestujeme. Krok 3: Pak přidáme cizrnu, rajčata a podlijeme malým množstvím vody. Povaříme asi pět minut, až čočka změkne. Pak přebytečnou tekutinu vyvaříme, vlijeme smetanu a prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 4: Podáváme posypané nasekanou pažitkou, můžeme doplnit dušenou rýží.

TIP: Další oblíbené recepty z cizrny

Zveřejněno 4. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGlK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indická cizrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGlK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, cibule, rajče, olej, koření kari, chilli, čočka červená, smetana, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu