Vepřová kýta na banánech

Pesee Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 11 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

0,5 kg vepřové kýty
2-3 banány (podle velikosti zapékací mísy)
1-2 polévkové lžíce kari
1 lžička grilovacího koření
sůl
pepř
15 dkg Eidamu
1 cibule
15 dkg anglické slaniny
2 smetany ke šlehání (30%)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na drobné kostičky. Osolíme, opepříme a zasypeme kari a grilovacím kořením. Poté masíko osmažíme na oleji.

  2. Do zapékací mísy dáme na dno banán rozkrájený podél. Na to nasypeme maso i s výpekem. Navrch dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, anglickou slaninu, zalijeme smetanou a zasypeme nastrouhaným sýrem.

  3. Dáme zapéct do trouby na 180°C cca na 45 minut. Podáváme s bramborovou kaší, hranolky, nebo kroketkami.

Poznámka

Tento recept je dnešní hokus pokus. Spojení spousty receptů mého taťky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na banánech

  • spagetka spagetka

    Já jsem dělala vepřové na banánu (viz podobné) a chutnalo nám. U nás je oblíbená kombinace ovoce+masa. Eidam bych tam ale asi, spíš určitě nedávala

    Odpovědět

  • casino casino

    jarda:
    No, mně ten obrázek neirituje..., ale jak říká jeden kolega-kuchtík:"Některá jídla raději nefotit!"
    Čta rcp, jsem si říkal, zekterééépakasi orientááální kuchyně jídlo pochááází:-)) Pak jsem došel po "eidam" a jsem doma...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    jarda: :-D:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    jarda::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda jarda(neregistrovaná)

    Nechci kazit nikomu radost ani chuť ale přijde mi to jakoby to už přede mnou někdo měl kdesi v traktu. Velmi ale opravdu velmi zajímavé na pohled.K pozření typuji na hodně hladového nebo silné odvážného /manžela,přítele/strávníka.Chápu,že experimentovat se má i já tak činím,protože rád vařím a skoro denně.U nás se říká,možná i u vás,OČI JEDÍ.No,jiné kraje,jiné chutě.Přiznávám zároveň,že jsem slaboch,protože miminko jsem nikdy kromě počůraného přebalit nedokázal.Jak říka dnešní mládí,to jsem nedal.Škoda,že nemohu napsat,jak mě to kamarád učil u své dcerušky.Zdržoval bych a mnozí by se utloukli smíchy.Moc zdravím a příště.Jarda od řeky.

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    No nevim, tohle bych rozhodně nedělala, ani napohled se mi to nelíbí :-O Ovoce raději čerstvé :-)

    Odpovědět

  • Pesee Pesee(autor receptu)

    Děkuji děkuji... mé experimenty jsou občas zvláštní :-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Zuzka:-Ktak to slyším prvně kombinaci banánu a vepřového, :-Okoukám, že i v podobných se tu cosi podobného objevilo:yes:, díky za inspiraci;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Zuzko, zajímavý experiment;-)

    Odpovědět

  • Pesee Pesee(autor receptu)

    Klara:Děkuji doplněno

    Odpovědět

  • Klara Klara

    v rozpise chýbajú banány, dopíš to tam aj to, že koľko, môže to byť celkom zaujímavá chuť:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo