Jehněčí válečky pečené v kapustě
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K závitkům můžete podávat bulgur nebo čerstvou bagetku. Uvidíte, že si pochutná celá rodina.
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Listy kapusty vložíme asi na 3 minuty do vroucí vody a pak rychle zchladíme ve studené vodě.
Krok 2: K mletému masu přidáme vejce, nakrájenou papriku, orestovanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme a zamícháme. Nakonec přidáme nakrájenou fetu a lehce zamícháme.
Krok 3: Ze směsi vytvarujeme 4 válečky (nebo 8 malých).
Krok 4: Z listů kapusty seřízneme silný řapík a na každý list položíme masový váleček. Boční strany listů přehneme přes váleček a list zarolujeme (můžeme zajistit párátkem).
Krok 5: Suroviny na omáčku dobře promícháme a omáčku nalijeme na dno zapékací mísy. Na omáčku položíme závitky, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme na 180 °C po dobu 40-50 minut. Podle potřeby podléváme.
Krok 6: Podáváme nejlépe s bulgurem, posypané fetou a ozdobené paprikou a petrželkou.
Zveřejněno 13. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QM7
Moje poznámka
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QM7
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
sýr feta,
vejce,
paprika čerstvá červená,
sádlo,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
římský kmín mletý,
koření oregáno sušené,
skořice,
pyré rajčatové,
vývar masový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
cukr,
sýr feta,
petrželka,
paprika
Komentáře (1)