Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní sekaná s kopřivami

Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se rázem stane sváteční jídlo, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Mladé výhonky kopřiv důkladně propláchneme, spaříme vroucí vodou a nasekáme. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme cibuli, česnek, syrová vejce, hladkou mouku, nasekané kopřivy a slaninu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku. Směs důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby směs držela tvar. Krok 4: Masovou hmotu rozprostřeme na potravinářskou fólii. Poklademe půlkami vařených vajec a trampským cigárem. Krok 5: Pomocí fólie směs pevně zarolujeme a vytlačíme vzduchové bubliny. Přeneseme do pekáče s malým množstvím vody a fólii odstraníme. Navlhčenou rukou povrch uhladíme. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě přibližně 90 minut. Během pečení můžeme sekanou přelévat výpekem. Krok 7: Po upečení necháme krátce odpočinout a poté krájíme na plátky. Krok 8: Podáváme s bramborovou kaší. Můžeme doplnit zeleninovým salátem a ozdobit bylinkami.

TIP: Jak na bramborovou kaši

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jarní sekaná s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMo2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jarní sekaná s kopřivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMo2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Kopřivy dodávají sekané krásnou barvu. Ideální jarní oběd 🙂

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

Suroviny:
maso mleté, slanina uzená, trampské cigáro, cibule, česnek, vejce, vejce, mouka hladká, kopřivy, strouhanka, bylinky, sůl, pepř mletý, kmín mletý, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]