Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy s jahodami

Jsou spojením vláčného medového těsta, jemného krému a svěžího ovocného akcentu. Sladkost medu krásně ladí s lehkou kyselostí čerstvých jahod, díky čemuž vzniká dezert, který je ideální na jarní i letní stůl.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dashenkaj

Snadný

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby tuhnutí

53 min (45 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 854 kJ /
2 355 kcal
Bílkoviny45,68 g
Tuky129,08 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 1,94 g
Sůl0,72 g
Sacharidy250,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 170 °C. Krok 2: Ve vodní lázni rozpustíme tuk, cukr, vejce a med. Krok 3: Na válu smícháme mouku s jedlou sodou a vypracujeme hladké těsto. Krok 4: Vyválíme tři stejně velké pláty a dáme péci do předem vyhřáté trouby dozlatova. Krok 5: Vyšleháme šlehačku. Přidáme zakysanou smetanu, cukr, jahody nakrájené na drobné kostičky a rozpuštěnou želatinu. Krok 6: Po vychladnutí upečené pláty namažeme krémem. Krok 7: Dáme uležet do lednice přes noc. Krok 8: Před podáváním pocukrujeme :-)

TIP: Med v kuchyni

Zveřejněno 17. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qj0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qj0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Taková ovocnější verze známého medovníku. 😊

Upečeno, snědeno, pochváleno. Ale stálo mě to tolik nervů! Když jsem udělala těsto, bylo husté asi jako pudink. Byla jsem v klidu, dala jsem ho na 2 hodiny do ledničky a čekala, že ztuhne. Ale bylo pořád řídké, lepkavé, i když jsem přidávala mouku, tak vyválet vůbec nešlo, natož na tenké pláty. Po velké námaze jsem nakonec 3 pláty udělala, ale 15 x 40 cm ani náhodou, měla jsem je třetinové - 10 x 20 cm. A nebyly nijak moc silné. Tím, že jsem měla řezy menší, tak mně vyšel krém i nahoru, ještě jsem to ozdobila jahodami a bylo to výborné. Krém je neskutečně dobrý. Teda i těsto je dobré, ale ty nervy s ním ... I kamarádka, která to zkoušela, měla pláty jenom o málo větší než já, vůbec si neumím představit 15x40 cm.

dashenkaj 28. 5. 2012 15:01
Kvety:fakt to stačí, pláty musíš vyválet hodně slabě. dělám to tak podle receptu-všechno vážím

Ještě se chci ujistit, než se do toho pustím: opravdu stačí toto množství na 3 pláty 1řx40 cm? Zdá se mně to málo, 130g mouky, 20 g másla - není to množství na jeden plát? Díky.

Med a jahody? Mňáám :-p

To se mi moc líbí a ukládám:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna: také jsem si teď naposledy říkala, že to budu dělat z větší dávky a pláty na celý plech :-D ono to nějak rychle mizí :-))))

jooo, tohle je něco pro mě, sladkomila:-p:-8:-D
a s jahůdkama:-*:-* paráda;-):-p:yes::yes:

dashenkaj:To je jenom O,O6 m2,není to málo na takovou dobrotu:-?:-D

dashenkaj 17. 5. 2012 19:28
Kvety:je lepší když se nechá uležet, pak jde krájet úžasně i lépe chutná :-)

Jakýkoliv moučník s jahůdkami máme moc rádi:-* tento nám bude taky chutnat:yes::yes:

Řezy jsou krásné a moc lákavé:-K:-p+:yes:

Jak to jde krájet, je těsto měkké? Nebo je to lepší nechat do druhého dne rozležet, než těsto nasákne vlhkost z náplně? Vypadá to nádherně!!!

Tématické fráze:
jahodové rezy, medové řezy, maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty, jahodový řez, řezy s jahodami, výborné medové řezy, jahodové řezy na plech, výborné medové řezy s pudinkem, medové pláty recept, vyborne medove, medové řezy s jahodamina plech, řezy se sodou, výborné medové řezy na velky plech, medové pláty s ovocem, medove rezy s tvarohem, hrnickove jahodové řezy, medové jahodové řezy, medové pláty 250 g, řezy s jahodami recepty, medove rezy z velke davky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, máslo, vejce, med, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, želatina, cukr moučkový, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu