Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batát s cizrnou, cuketou a rajčaty

Batát má v naší kuchyni již stálou pozici. Kromě příloh z něj můžeme připravit také skvělou směs plnou zeleniny. S cuketou, rajčaty a cizrnou, dochucenými česnekem a kořením, tak dosáhneme lahodné kombinace.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Batát oškrábeme škrabkou, omyjeme a nakrájíme, cibuli sloupneme a nakrájíme na měsíčky, rajčata spaříme a sloupneme, cuketu omyjeme a nakrájíme na čtvrtkolečka. Cizrnu slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme na olej restovat cibuli. Když začne zlátnout, přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Následně přidáme batát a podlijeme 200 ml vody. Krok 3: Přidáme rajčata pokrájená na čtvrtky, připravenou cuketu, rajčatovou pastu, přihodíme bobkový list a dusíme cca 15 minut. Krok 4: Přidáme římský kmín, chilli dle chuti, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme cizrnu, dle potřeby ještě můžeme podlít a povaříme 5 minut. Krok 5: Přidáme nasekaný koriandr, promícháme a ihned podáváme
s rýží, pečivem nebo jako přílohu k rybě i masu.

TIP: Jak použít batáty v kuchyni

Zveřejněno 12. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ROQK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ROQK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, olej olivový, cibule červená, česnek, rajče, cuketa, pasta rajčatová, bobkový list, římský kmín mletý, chilli paprika čerstvá, cizrna, sůl, pepř mletý, koriandr, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu