Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní dort s tvarohem

Tento letní dort spojuje jemný tvarohový krém s osvěžujícími mandarinkami a lehkým piškotovým základem. Je ideální volbou pro horké dny, kdy máte chuť na něco sladkého, ale ne těžkého.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma průměr 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme s cukrem tuhý sníh. Krok 4: Do tuhého sněhu přidáme postupně žloutky, olej, mouku a vše ušleháme. Krok 5: Vlijeme do připravené dortové formy a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 35-40 minut podle typu trouby. Krok 6: Tvaroh dáme do šlehací nádoby, přidáme cukr a vlijeme smetanu. Ušleháme dohladka. Pokud je tvarohová náplň příliš hustá přidáme šťávu z kompotu. Krok 7: Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme džemem, tvarohovou náplní a poklademe okapanými mandarinkami. Krok 8: Druhý díl korpusu potřeme malou vrstvou tvarohové náplně a namazanou stranou přiklopíme na mandarinky. Krok 9: Celý dort i po stranách potřeme náplní, vršek ozdobíme meruňkami, tvarohem a celý dort ozdobíme kopretinami z jedlého papíru.

TIP: Dekorace z ovoce k ozdobení dortů

Zveřejněno 20. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní dort s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvoY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní dort s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvoY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, olej, zavařenina meruňková, kompot mandarinkový, kompot meruňkový, papír jedlý, tvaroh, cukr, smetana ke šlehání, šťáva z kompotu, papír jedlý, olej, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu