Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brasírovaná hovězí žebra

Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 630 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 600 min + doba marinování

630 min (30 min příprava + 600 min tepelná úprava, + doba marinování )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 045 kJ /
2 401 kcal
Bílkoviny84,31 g
Tuky181,17 g
Vláknina20,29 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,35 g
Sacharidy102,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny. Krok 2: Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu. Krok 3: Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 100 °C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc. Krok 4: Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem nebo s bramborovým pyré.

TIP: Jak využít pomalé vaření

Zveřejněno 22. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brasírovaná hovězí žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgKq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brasírovaná hovězí žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgKq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veronika.Hrozna: Ano, je to jak píšete. Pokud by jste chtěla více informací o marinování masa, můžete nahlédnout do níže uvedeného článku. Přeji Vám hodně kulinářských úspěchů 🙂

Takže jestli jsem dobře pochopila, osolit jen velmi mírně maso před marinováním a před tepelnou úpravou dosolit, jestli to tak není opravte mě!

Veronika.Hrozna: Dobrý den, pokusím se odpovědět. Pokud maso marinujeme delší dobu (více než 24 hodin), hrozí, že sůl z masa vytáhne tekutinu. Chceme-li křehké maso, pak dosolujeme těsně před finální úpravou. Naopak při kratším marinování je žádoucí dát sůl do marinády, podpoříme tím vstřebání ostatních složek marinády a sůl zajistí, že maso bude křehčí. 🙂

Do marinády nejde žádná sůl???

Zdravím, nerozumím, co se dává do vývaru a co do marinády a co do pekáče ?! Do vývaru bobkový list, provensálské, bylinky, do marinády hořčice, medy, olej, do pekáče pak vývar a cibule a mrkev ?
děkuji,
slarik

Vyzkoušeno! S bramborovou kaší skvělý nedělní oběd za pár korun. Dělala jsem menší množství a hotovo bylo za 4 hodiny. :yes:

Nevíme si rady,chtěli bychom udělat jablečný štruplet :-D:-((

Eliza: Jo ták, no však i tak nás zas překvapíš ;-)

aaadobromila: Netýkalo se to dobrot kulinářských, ale mé práce -dobroty pro oko. Nerada jsem mystifikovala...;-)
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.

Eliza: Jen se nečervenej!! Tyjo, Ty jsi členem nějaké poroty co se týče dobrot, jo? Tak to by se mi taky líbilo :-) To zas v budoucnu budou recepty jedna báseň, co? :yes:

aaadobromila: Neblázni, až se červenám, vychovali mě ke skromnosti...:-8:-K Na druhou stranu: děkuju, Tvoje slova ocenění mě velmi těší...nakonec se docela snažím, aby všem chutnalo - těm, pro které vařím, i těm, kteří najdou recept a uvaří si ho. Navíc ani já nesním cokoli, musí mi to prostě chutnat. Takže za to může moje "mlsnost" a vybíravost.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.:yes:

Eliza: Recept náááádherný !! Jako všechny Tvé recepty !! Tady jsi pro mě kuchařka číslo jedna. Máš vytříbený vkus na pokrmy, prvotřídní recepty a Tvé fotky jsou překrásné, hodné místa v časopisech, či kuchařských knihách. Máš na fotkách také krásné talíře a je z fotek prostě cítit i skrze dráty a internet pohoda a harmonie, žádná křeč. A jen tak mimochodem, ano, Chambord by měl zůstat...souhlasím s Tebou ;-) Těším na další Tvůj skvost mezi recepty...bude víkend, určitě budeš kouzlit ve Tvé krásné kuchyni, mohla bys mě zas potěšit nějakou tou Tvojí až profesionální krásou... ;-):-K Díky, že jsi! :-K

To vypada velice zajimave..:yes:

Tématické fráze:
pecena hovezi zebra, pečená hovězí žebra pohlreich, pečená hovězí žebra na medu, marináda na hovězí žebra, hovězí žebra pečená, marinovaná hovězí žebra, hovezi zebra na medu, recepty hovězí žebro pečené, pečené hovězí žebro pohlreich, pecena hovezi zebra recept, pečené hovězí žebro, hovězí žebra marináda, recept hovězí žebro pečené, nakládaná žebra, pečené hovězí zebra, marináda na pečené hovězí žebro, recept na pečená hovězí žebra, marinované hovězí zebra, marinada na pecena hovezi zebra, recept pečená hovězí žebra

Suroviny:
žebro hovězí, hořčice dijonská, med, česnek, ocet vinný, olej olivový, demi glace, feferonka, koření provensálské, mrkev, cibule, vývar hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu