Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový koláč se smetanou

Na skvělé koláče nemusíte jen do cukráren, podle tohoto receptu jej jednoduše připravíte i doma. Křehké máslové těsto je základem pro náplň ze zakysané smetany, kterou pokryjeme vrstvou hruškových plátků a pokapeme máslem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 405 kJ /
2 248 kcal
Bílkoviny38,16 g
Tuky131,99 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 637 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy223,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme na vál, nastrouháme do ní tuk a přidáme zbytek přísad. Rychle zpracujeme těsto a uložíme ho na půl hodiny do lednice. Krok 2: Mezitím smícháme smetanu s cukrem a pudinkovým práškem. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Odleželé těsto vyválíme a vložíme do kulaté formy. Natlačíme i do boků a vytvarujeme okraje. Krok 4: Dno těsta propícháme vidličkou a rozetřeme na něj připravenou smetanu. Na ní uložíme plátky hrušek kolem dokola. Pokapeme máslem a posypeme skořicovým cukrem. Krok 5: Pečeme na 180 °C 30–35 minut do zrůžovění. Krok 6: Mezitím rozředíme meruňkový džem zředíme s rumem a vzniklou glazurou potřeme koláč těstě před koncem pečení. Koláč krátce zapečeme, vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

TIP: Jak na přípravu křehkého těsta

Zveřejněno 28. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvgm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wvgm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný koláček, místo meruněk jsem použil rybíz.🤩👍

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za krásnou zprávu, vyzkoušení a pěknou fotku. 🥰

Už těsto odpočívá v lednici.
Až budu mít hotovo, dám vědět. Nejlepší hodnocení je od vnoučat, kdy koláč zmizí než pomyslite 🤩

bara.it: Barunko díky,;-) moc pěkná fotka:yes: a jsem moc ráda, že vám chutnal.:-K My ho máme také rádi třeba i s jablky.:-K

Uz delsi dobu jsem si brousila zuby na tento moucnik. A dobre jsem udelala, ze jsem ho upekla. Moc mi chutnala kombinace lehce nakysle chuti smetany s hruskami. Ja jsem do smetany pridala necelou pulku nasekane horke cokolady. Takze bodik jde pravem.:yes:9:yes:

:-p to je krása:yes::yes:

Vypadá úžasne.:yes:

Vypadá skvěle :-))

Moc hezké :yes:

:PĚKNÉ!!:-p:-p:-p

ten je :yes:miluji hrusky:-p

;-) Moc pěkný koláček :yes:

Tématické fráze:
hruskovy kolac, hruškový koláč se smetanou, hruškový koláč se zakysanou smetanou, hruskovy kolac recept, recept na hruškový koláč, kolac hruskovy, hruškový koláč bez mouky, buchta s hruskami a zaksanou smetanou, kolac se smetanou, hruškový koláč s drobenkou a zakysanou smetanou, recept na hruškový koláč ze zakysanou smetanou, hruškovy recepty, hruskovy kolac s pudingem, hruškový koláč top recepty, hruškový koláč se zakys.smetanou, tvarohem a pudingem, hruškový recept, švýcarský hruškový koláč se zakysanou smetanou, švýcarský hruškový koláč, recept kolac hrusky smetana, hruškový koláč se zakysanou smetanou a herou

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, kůra citronová, cukr skořice, máslo, hruška, smetana zakysaná, pudink vanilkový, cukr krupice, džem meruňkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu