Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami

Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami je voňavá a sytá. Jemně kořeněná kmínem, pepřem a majoránkou kombinuje chuť hub a zeleniny a skvěle zahřeje při vydatném obědě i lehké večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev omyjeme, oškrábeme horní vrstvu a z očištěné mrkve naškrábeme mrkvové nudličky, které povaříme ve slané vodě. Krok 2: Hladkou mouku opražíme na suché pánvi do světlehnědé barvy, necháme prochladnout a použijeme na zahuštění polévky místo jíšky. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Z papriky vykrojíme jádřinec a nakrájíme ji na úzké nudličky. Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: V hrnci na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Zaprášíme mletou paprikou, přidáme česnek, promícháme a čtvrt minuty opékáme. Krok 5: Pak přidáme hlívu, papriku nakrájenou na nudličky, vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, kmín, mletý pepř a vaříme do změknutí hlívy. Krok 6: Opraženou mouku rozmícháme v trošce vody a přidáme do polévky. Polévku provaříme ještě alespoň 15 minut. Krok 7: Nakonec do polévky přidáme majoránku. Krok 8: Hotovou polévku na talíři zdobíme vařenými mrkvovými nudličkami.

TIP: Oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 18. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6KY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6KY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, vývar zeleninový, olej, kmín celý, pepř mletý, majoránka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu