Tolstolobik s citronovou omáčkou s kapary
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak výraznou omáčkou z kapar, citronu a smetany.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,72 g |
Tuky | 49,91 g |
Vláknina | 1,17 g |
Cholesterol | 135 mg |
Sodík | 772 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 12,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme omáčku. V malé pánvi na menším stupni tepla na 1 lžíci přepuštěného másla zlehka orestujeme kapary. Přidáme lžičku mouky a necháme zpěnit. Zalijeme šťávou z citronu a necháme převařit. Přidáme víno, necháme odpařit alkohol a dochutíme špetkou cukru (kdo chce, může přidat i smetanu) a odstavíme.
Krok 2: Porce ryby očistíme, osušíme a pomocí pinzety nebo kleštiček zbavíme kostí viditelných nebo prstem zjištěných. Poté rybu osolíme a opepříme. Ve větší pánvi opečeme na 2 lžících přepuštěného másla rybu z obou stran, nejprve kůží dolů 4-5 minut, obrátíme a dopečeme 4 minuty z druhé strany.
Krok 3: Rybu podáváme s citronovou omáčkou s kapary a pečenými bramborovými klínky.
Zveřejněno 11. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tolstolobik s citronovou omáčkou s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28O8
Moje poznámka
Tolstolobik s citronovou omáčkou s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v28O8
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 7 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 9 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 9 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 10 hodinami
Valašské frgály
suneno před 12 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 12 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 13 hodinami
Suroviny:
tolstolobik,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
mouka hladká,
kapary,
šťáva citronová,
víno bílé,
cukr,
smetana
Komentáře (5)