Tolstolobik s baklažánom

amalia Kuchařka: amalia

2 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

4-5 porcí (podkoviček) tolstolobika (nebo kapra)
1 větší lilek
1 červená cibule
1 citron
šťávu z 1 citronu
5-6 větviček tymiánu + pár na ozdobení
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť.

  2. To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú hnedú vodu, opláchneme ho pod studenou vodou a osušíme utierkou.

  3. Podkovičky ryby poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citónovou šťavou a olejom.

  4. Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.

  5. Potom alobal odstránime a necháme nakrátko zapiecť iba zhora. Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tolstolobik s baklažánom

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Áno, Naďa, baklažán je lilek:-));-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    baklažán není "žán valžán":-D:-D, je to lilek, však:-?:-D
    moc hezké obrázky krásného jídla:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zajímavá a hezká kombinace:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Žiaľ, Magdalenka, máš pravdu, na Slovensku je naozaj veľmi draho:-( , dokonca drahšie ako v Rakúsku. Len neviem, aké sú v Česku platy.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    amalia:ja som viac-menej reagovala na to, že v Čechách je baklažán za 40-50 korún, ako píše dolu Jana R. Mne sa zdá, že u nás je všetko drahšie - rukola sáčok za 1,7 euro a pod. Ale čo narobíme?!

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Magdalenka, baklažán opekám osobitne na panvici, kúpila som ho v Kauflande, myslím. že stál menej ako 2,50 za kilo. Jeden väčší váži okolo 400 g, takže je to síce dosť, ale do novej úrody je ďaleko. Kolieska cibule sú surové:-), môžeš ioh tiež pokvapkať troškou citrónovej šťavy.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    amalia: V Bille je u nás (BA Farského) baklažán cca za 3 euro, ak sa nemýlim. V sezóne asi za polovicu.
    Baklažán sa opeká na oleji extra? Cibuľa surová pri servírovaní?
    Ď.

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    Janka, ja baklažán môžem na všetky možné spôsoby:-p, škoda, že je u vás teraz drahý;-( U nás ceny potravín tiež nie sú ľudové... Špagetka, dík:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jej a červená cibulka u toho, to se mi líííbí, jinak jasně :-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Lilek jsem dělala jen jednou a to smažený. Cena v tuto dobu je docela vysoká, u nás kolem 40-50 kč. Takže musím na případný experiment počkat, až půjde cena dolů.:-D Co, kdyby mi to pak nechutnalo, za ty prachy?:-D:-D:-D. Ale tvá rybka v té kombinaci se mi moc líbí.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tolstolobik recept tolstolobik cena www recepty z tolstolobika cena tolstolobik steak z tloustolobika filé z tolstolobika cena tolstolobika tolstolobik jinak recept lilek žán valžán obalovany tolstolobik tolstolobik na medu baklažán alá žán tolstolobik recepty smaženy