Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč na neděli

Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené řepy a díky zelenině je nejen zdravá, ale také příjemně zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Radiologia Radiologia

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli osmahneme na troše rozehřátého másla. Po zezlátnutí přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a společně krátce orestujeme. Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostky a společně s mletým masem ji osmahneme na jiné pánvi. Krok 4: Orestovanou zeleninu a maso přendáme do jednoho hrnce. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 5: Poté zalijeme vývarem (či vodou s bujónem). Množství se odvíjí od toho, kolik chceme mít boršče. Do vývaru přidáme 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření a celého pepře. Krok 6: Vaříme přibližně 1 hodinu, dokud zelenina nezměkne. Doba se může lišit podle použitého masa, hovězí potřebuje více času. Po půl hodině vaření přidáme rajčatový protlak nebo loupaná rajčata. Krok 7: Zhruba 10 minut před koncem vaření přidáme i zelí. Krok 8: Hotový boršč můžeme podávat se zakysanou smetanou.

TIP: Domácí zeleninový bujón

Zveřejněno 11. 10. 2025

Poznámka autora Radiologia

Koření si dávám do sítka, abych ho pak nemusela z vývaru lovit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč na neděli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVO8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč na neděli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yVO8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso, protlak rajčatový, zelí kysané, slanina, řepa červená, cibule červená, mrkev, petržel, vývar masový, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, máslo, sůl, pepř mletý, máslo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu