Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem

Hřejivá, sametová a plná chuti – tahle dýňová polévka s kapkou kokosového mléka spojuje sladkost pečené hokaido dýně s jemnou exotickou vůní. Ideální zahřátí pro chladné dny, kdy chceme něco výživného, ale přitom lehkého.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, přepůlíme a vydlabeme semínka, poté nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a bramboru oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Do rozehřátého hrnce dáme máslo s olejem, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme restovat dýni s mrkví. Občas promícháme a restujeme asi 7 minut. Krok 4: Přidáme oloupanou a pokrájenou bramboru, okořeníme, promícháme a zalijeme masovým nebo zeleninovým vývarem, případně pouze vodou tak, aby byla 1 cm nad zeleninou. Krok 5: Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla vaříme do úplného změknutí zeleniny 15-20 minut. Poté vše rozmixujeme do hladké konzistence. Krok 6: Přidáme kokosové husté mléko a dle potřeby můžeme naředit do potřebné konzistence vývarem. Osolíme, přivedeme opět k varu a odstavíme. Krok 7: Na talířích přidáme do polévky nasucho opražená semínka nebo krutonky. Můžeme přidat i čerstvé bylinky, klíčky nebo lžičku kokosového krému.

TIP: Jak na dokonalé krutonky

Zveřejněno 21. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90NA

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90NA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Kokosové mléko je skvělý nápad. Vyzkouším.

Veruncicka: :-K Děkuji za komentář, není to můj nápad používá se tak už spoustu let. Ale je to opravdu dobré. :-K Hezký zbytek večera.

Suroviny:
dýně hokkaido, mrkev, cibule, brambory, máslo, olej, mléko kokosové, zázvor, květ muškátový, tymián, sůl, vývar masový, krutony, semínka dýňová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu