Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka podle tatínka

Nic vás nezahřeje v podzimních sychravých dnech tak jako poctivá polévka. Například fazolová polévka, vylepšená houbami a párky, může být jednou z nich. Podávat ji můžete i s čerstvým pečivem, vlastnoručně upečeným.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 110 min - bez doby namáčení fazolí

130 min (20 min příprava + 110 min tepelná úprava, - bez doby namáčení fazolí )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme přebrané a proprané fazole do studené vody. Krok 2: V hrnci na trošce oleje orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky (pustí vlastní tuk). Přidáme mletou papriku, krátce ji zatestujeme, aby pustila barvu. Zalejeme vodou, přidáme okapané fazole a přivedeme k varu. Krok 3: Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Osolíme, opepříme a necháme vařit. Krok 4: Mezitím mrkev a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Párky nakrájíme na kolečka. Krok 5: Po hodině vaření přidáme do polévky brambory, mrkev, párky a houby. Vaříme ještě asi půl hodiny, dokud není vše měkké. Krok 6: Vytáhneme nové koření, pepř a bobkový list. Z mouky a oleje vytvoříme jíšku, kterou polévku dle potřeby zahustíme a ještě krátce provaříme. Krok 7: Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a nastrouhaným česnekem.

TIP: Top 7: Domácí pečivo pro začátečníky

Zveřejněno 8. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEq0Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEq0Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole, houby mražené, mrkev, párky, slanina, brambory, paprika sušená uzená, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, olej, voda, mouka hladká, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]