Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré

Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou kaši a je plné cenných vitamínů.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Krok 2: Maso rozkrojíme na plát, který přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme nasekaným tymiánem, poklademe plátky slaniny a dušenými houbami. Krok 3: Troubu předehřejeme na 190 °C. Krok 4: Pevně stočíme roládu a svážeme potravinářským provázkem. Zprudka na sádle opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku i s výpekem, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Pečeme doměkka na 190 °C asi 40 minut podle typu trouby. Hotovou roládu vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby neosychala. Krok 5: Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme dohněda, zalijeme vývarem, povaříme a rozmixujeme dohladka. Přecedíme a vznikne tak sos na přelití. Krok 6: Oloupaný a omytý celer nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, celer rozmačkáme, přidáme máslo a smetanu, rozmixujeme a podle potřeby dosolíme. Krok 7: Plátky rolády přelité sosem podáváme s celerovým pyré.

TIP: 17 receptů na téma vepřová panenka

Zveřejněno 8. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJM6j

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJM6j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept, pochutnala bych si. Foto se mi také líbí. :-K

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř mletý, česnek, tymián čerstvý, slanina anglická, sádlo, houby čerstvé, cibule, sůl, ghee, cibule, vývar masový, celer, sůl, máslo, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]