Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na divokém koření

Dušené hovězí zadní maso na divokém koření v dokonale vychucené šťávě je skutečnou delikatesou. Omáčka má díky vývaru plnou chuť a skvěle chutná třeba s kynutým knedlíkem. Je tou správnou volbou třeba pro nedělní oběd s rodinou.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 140 min

175 min (35 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 896 kJ /
1 409 kcal
Bílkoviny139,57 g
Tuky82,41 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,75 g
Sacharidy24,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci sádla a vyškvaříme špek. Přidáme maso, osolíme a asi 10 minut mícháme a necháme maso zatáhnout ze všech stran. Krok 3: Přidáme cibuli a restujeme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme zeleninu a ještě pár minut restujeme. Vmícháme mleté koření, bobkový list,
rajčatovou pastu, promícháme a podlijeme 150-200 ml horkého vývaru. Krok 4: Přivedeme k varu. Stáhneme teplotu na minimum a dusíme pomalu za občasného podlévání vývarem až do změknutí masa (asi 1,5-2 hodiny). Krok 5: Měkké maso a bobkový list vyndáme stranou. Do omáčky přidáme créme fraiche a vše rozmixujeme dohladka. Zakápneme citronovou šťávou. Krok 6: Dle chuti dosolíme a přidáme cukr nebo citronovou šťávu. Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo domácími noky, lžičkou brusinek a s klínkem citronu.

TIP: Co je divoké koření a jak ho využít

Zveřejněno 10. 7. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Mleté divoké koření obsahuje nové koření, černý pepř, jalovec, sušený tymián a oregano. Směs koření můžeme připravit tak, že koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX6x

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrX6x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborné jídlo , dělávám když mám chuť na divočinu a není kus lesní zvěře , říkávám tomu ,, Hovězí na divoko " , dávám do základu kus špeku a po zarestování zeleniny krom pasáty i malou rovnou lžičku papriky

radekhk: :-K Děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Recept ještě nebyl hodnocen 3,0

Za mě teda maso na plátky

AnnaBed: :-K Děkuji za komentář, měla jsem úzký kousek špičky a plátky by z toho nešly - klidně si je udělejte, nám kostky nevadí. :-K Krásný víkend.

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, cibule, mrkev, petržel, celer, sádlo, špek, pasta rajčatová, cukr, bobkový list, koření divoké, vývar hovězí, crème frâiche, šťáva citronová, brusinky, citron

Přidat fotografie receptu