Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné kapsičky plněné třeba mletým masem a cibulí. Náplně jsou libovolné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,76 g |
| Tuky | 51,04 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 859 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,02 g |
| Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Moje poznámka
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 8 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 9 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 10 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 3 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 4 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 6 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 6 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 6 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 6 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 7 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 7 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
pilmeně,
palmeně,
těsto na pelmeně,
pelemeně,
omáčka na pelmeně,
pilmeni,
ukrajinské pelmeně bez masa,
pelmaně,
ukrajinská kuchařka,
pelmeně omáčka,
pelemeni,
pravé sibiřské pelmeně,
pelmeše,
pelemene recept,
kluci v akci pelmeně,
pravé ruské pelměně,
mouka ze sibiře,
pelimeni,
recepty-pelmeně,
ruská kuchyně recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
vejce,
maso hovězí mleté,
maso vepřové mleté,
cibule,
voda,
cukr,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej,
máslo,
smetana kysaná,
kopr
Komentáře (45)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
nela:
tejaja: