Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky s řepným hummusem

Chlebíčky, které upoutají na první pohled. Pečená červená řepa jim dodává výraznou barvu, karamelizovaná medová cibulka zase neobyčejnou vůni, a s plátkem avokáda a cherry rajčátkem potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči všech u stolu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

12 chlebíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Medová cibule: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Na rozehřátém oleji cibuli pozvolna opečeme a za občasného zamíchání ji necháme lehce zhnědnout (asi 10 minut). Krok 2: Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek. Asi za minutu přidáme med a mícháme, dokud med cibuli neobalí. Zalijeme octem a vínem a necháme asi 5–10 minut odpařit tekutinu, dokud se šťáva nezmění v sirup. Krok 3: Hummus: Řepu a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vše dáme do misky. K připraveným surovinám přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Krok 4: Avokádo po délce rozkrojíme, vyndáme pecku a lžící vykrojíme dužinu. Krok 5: Plátky ciabatty opečeme v topinkovači a necháme prochladnout. Plátky potřeme humusem, ozdobíme plátky avokáda, plátkem rajčátka, kopečkem medové cibulky a hladkolistou petrželkou.

TIP: Inspirace na další chutné chlebíčky

Zveřejněno 6. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xG7g

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xG7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, cizrna sterilovaná, šťáva citronová, česnek, sůl, pepř mletý, cibule červená, med, víno červené, olej olivový, česnek, ocet, pepř mletý, ciabatta, avokádo, rajče cherry, petrželka hladkolistá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu