Smažený kapr s bramborovým salátem
Bez tohoto tradičního českého pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na Štědrý den bramborový salát.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený kapr s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9P6
Moje poznámka
Smažený kapr s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9P6
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 13 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 14 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 2 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 2 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 4 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 5 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 5 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 5 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 6 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 7 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 7 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 8 hodinami
Tématické fráze:
smažený řízek z kapra,
smažený kapr s kůží,
kapr a bramborový salát,
smažený kapr,
kapr se salátem,
smažený kapr recept,
smažení řízků z kapra,
smažený kapr s jogurtem,
smažený kapr v jogurtu,
kapr s bramborový salát,
recept bramborový salát,
křupavý smažený kapr,
kapr s brmborovým salátem,
postup jak osmažit kapra,
recepty z kapra,
top recepty kapr smažený,
smažený kapr s jogurtem,
pomer brambor a zeleniny v s bramborovým salátem,
smažení kapra bez z kůže,
smažený kapr k kuzi
Suroviny:
filet z kapra,
mouka hladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
citron,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
olej,
brambory,
moravanka,
vejce,
cibule,
jablko,
okurky sterilované,
majonéza,
jogurt bílý,
hořčice,
lák z okurek,
ocet,
cukr krupice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)
a už dělám ten salát podle tohoto receptu.
No a napsal jsem jako první a přidal můj názor, jak se mi líbí ty žloutka a do nich vše další a asi jsem se obšírněji zmínil , že se mi nelíbí ta hudba, a tak mně autorka smazala.
A toš máte na to právo a já jsem si jen posteskl a zkouším to znovu, jestli mně zase smažete.
A S TOU MORAVANKOU a její propláchnutí je dobré, zejména pro zjemnění salátu.
,,toš teda tak,,
No, už věky poukazuji na to, že v české kotlině se ryby obecně dělají příliš dlouho na ohni...
***
Vyjadřuji se pouze k masu
Ještě dopoledne si šupináč rochnil na sádkách a nyní si hoví v našich útrobách
Když jsem si ex post přehrál vííídeo, tak stran obalování masa se mi líbí, jak kuchtík používá obě ruce: skoro důsledně jednu na mokrý proces (já používám vidličku) a druhou na obalování ve strouhance
A odležení masa?
No, kapr evidentně netrpí rigor mortis
...a použití citronu? U nás až na talíři a každý podle svého Gusty
Když vidím nadšení kamarádky, že sehnala mamuta 5,8 kg, tak si představím, jak mi jednou donesla ochutnat kousek smaženého a chápu ty, co kapra nemůžou ani vidět...Obří podkova se skoro nedodělaným masem u páteře...fuj se o jídle neříká, já vím...
Dvoukilový kapřík je tak akorát ( samozřejmě množství kapříků podle množství jedlíků). Potřebujeme dostatečně velký a ostrý nůž a trochu trpělivosti, která se bohatě vyplatí. Kapří půlku si položíme před sebe s ocasní částí směřující k levé ruce, nožem zajedeme mezi páteř a maso a velmi pečlivě celou kostru oddělíme od plátu masa ( a ev. hodíme k hlavám do hrnce). Stejně pečlivě vzniklý plát masa stáhneme z kůže, doporučuji kombinačky, chytit kousek kůže u páteře a plochou dlaní postupně stáhnout - ale porce určené na stůl někdy nestahuji, ty co budeme snídat na Boží Hod