Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)

Jedno z nejznámějších českých hospodských jídel je bezesporu katův šleh, známý také jako kaťák. Kuřecí maso se zeleninou, v pikantní omáčce s protlakem a kečupem, dozdobíme strouhaným křenem. Jako přílohu můžeme zvolit chléb nebo hranolky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BinaSa BinaSa

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Pórek nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme ji na proužky. Okurky nakrájíme na kolečka. Krok 2: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Krok 3: V hlubší pánvi (wok) rozpálíme trochu oleje a maso zarestujeme, až se zcela zatáhne ze všech stran. Krok 4: Přidáme všechnu zeleninu a orestujeme asi 5 minut. Krok 5: Poté přidáme sójovku, rajčatový protlak a chilli, zamícháme a přidáme kečup a cukr. Krok 6: Promícháme, zalijeme vodou a provaříme do zhoustnutí (než se voda odpaří) asi 5 minut. Krok 7: Podáváme sypané křenem a s chlebem.
Ke kaťáku se hodí i hranolky.

TIP: Jak na domácí hranolky

Zveřejněno 23. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEok

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, pórek, paprika, rajče, okurky sterilované, omáčka sojová, protlak rajčatový, kečup sladký, cukr krystal, olej, voda, sůl, pepř mletý, koření grilovací, chilli, křen

Přidat fotografie receptu