Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Domácí sushi s lososem naloženým v soli je zážitek, který stojí za každou minutu strávenou u přípravy. Losos díky solení získá pevnější strukturu i výraznou chuť, která se dokonale propojí s rýží ochucenou rýžovým octem, okurkou a wasabi.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby nakládání lososa

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby nakládání lososa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 385 kJ /
570 kcal
Bílkoviny60,06 g
Tuky23,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 83,17 g
Sůl207,89 g
Sacharidy29,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme ho solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí být zcela zasypaný) a dáme na 24 hodin do lednice. Krok 2: Druhý den lososa opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Krok 3: Rýži několikrát propláchneme studenou vodou, aby se odstranil přebytečný škrob. Vaříme ji bez soli, dokud se veškerá tekutina nevsákne, přibližně 15–20 minut. Krok 4: Po uvaření necháme rýži ještě 10 minut odpočinout pod pokličkou. Mezitím smícháme ocet, sůl a cukr, necháme je zcela rozpustit a vzniklou směs vmícháme do rýže. Krok 5: Lososa nakrájíme na proužky. Okurku podélně nakrájíme na delší pásky a odstraníme z nich měkký střed. Na bambusovou podložku rozprostřeme potravinovou fólii a položíme na ni plát řasy. Krok 6: Rýži roztáhneme mokrýma rukama po celé ploše řasy. Doprostřed naneseme tenkou vrstvu wasabi a rozložíme lososa, okurku a kousky zázvoru. Pomocí podložky pevně srolujeme. Stejným způsobem připravíme i další rolky, dokud nespotřebujeme všechnu rýži. Krok 7: Hotové rolky necháme chvíli vychladit a poté je nakrájíme přibližně na šest kousků. Podáváme se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem.

TIP: Jak jíst japonské sushi

Zveřejněno 17. 11. 2015

Poznámka autorky mika59

Takto udělaný losos je moc dobrý i na chlebíčky, jednohubky nebo jen jako chuťovka. Při naložení se může přidat nasekaný kopr. Hotový se krájí na úplně tenoučké plátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em74

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sushi s čerstvým lososem naloženým v soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Em74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sushi si nadělujeme se sestrou tradičně každý rok pod stromeček. Tento recept s lososem je skvělý.

Dnes jsme si opět pochutnali..přidávám foto.

Dnes jsem sushi dělala opět, jen jsem lososa měla uzeného..taky moc dobré, přidala jsem foto ..:-)

badak: Děkuji za připomenutí,:-8 samozřejmě doplním :-K

Bezvadné fotečky a dobrý návod přípravy, gratuluji. Jen jedno opomenutí - do suši rýže se před dovařením přidává ocet pro zvýšení lepivosti. V seznamu surovin je sice ocet uveden, ale v popisu přípravy se jeho použití neobjevuje.

Tématické fráze:
jak naložit lososa na sushi, jak naložit lososa, tncz, recept na sushi, sushi recept, sushi recepty, lossos na soli a cukru, co se přidává k sushi, jak naložit zázvor na sushi recept, naložit lososa na sushi, sushi s lososem, recept sushi z cerstveho lososa

Suroviny:
losos, sůl mořská, cukr, mořské řasy, rýže sushi, voda, ocet rýžový, cukr, sůl, okurka čerstvá, zázvor nakládaný, pasta wasabi, potravinářská fólie

Přidat fotografie receptu