

Sushi - nakládaný zázvor
Suroviny
- 100 g čerstvý kořen zázvoru
- 50 ml rýžový ocet
- 25 g cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
Z oloupaného kořene připravíme co nejtenší plátky - škrabkou na brambory, nožem, na struhadle, W-krouhačem.
Plátky krátce (max. 30 vteřin) blanšírujeme ve vroucí vodě, ocedíme, dáme do slenice a zalijeme roztokem cukru a soli v rýžovém octu. Skladujeme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sushi - nakládaný zázvor
-
Miluji zázvor a toto je velice chutné, má to jen jednu chybu :D je to brzy snědené !!!
-
super
-
Josifek:
Jj, je to pravda, jj, je to tak -
Na 100g zázvoru fakt postačí jedna štamprle nálevu?
-
Nakládaný zázvor je v naší rodině oblíbený,jen ta cena za něj...to je už horší
Děkuji za príma recept,určitě vyzkouším -
Na nalev pouzivam vodu z blansirovani zazvoru, pridam zbytek ingredienci, nalev prevarim, necham vychladnout. Teprve pak naliji na zazvor.
-
Tak to jste mě potěšil - máme s manželem ten nakládaný zázvor moc rádi a minule jsme koupili v Makru hotové sushi a říkali jsme si, že by nám ten zázvor chutnal i k jiným věcem. Zkusím jej připravit, díky za inspiraci.
-