Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky se sýrem a slaninou, se salátem z kysaného zelí

Smažené placičky z bramborového těsta s farmářským špekem a sýrem doplňte salátkem z kysaného zelí, a můžete podávat. Kysané zelí dodá i v zimě potřebné vitamíny. Snadná večeře za pár korun připravená z obyčejných surovin.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Slijeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Špek nakrájíme nadrobno a na suché pánvi osmahneme. Krok 3: Do brambor přidáme sýr, slaninu, vejce, sůl a pepř. Postupně přisypáváme mouku dle potřeby tak, aby vzniklo kompaktní těsto. Krok 4: Těsto propracujeme a vyválíme na plát. Z plátu vykrajujeme kolečka, která smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme placičky okapat na papírovém ubrousku. Krok 5: Kysané zelí nakrájíme a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, cukr a olej. Promícháme. Krok 6: Hotové placičky servírujeme se salátkem z kysaného zelí.

TIP: Desatero rad na téma bramborové placky

Zveřejněno 15. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEQn

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEQn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, vejce, sýr nastrouhaný, špek, mouka hladká, sůl, pepř mletý, olej, zelí kysané, cibule, sůl, pepř mletý, cukr krystal, olej

Přidat fotografie receptu