Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné placky se sýrem a pikantní pečenou zeleninou

Připravte si zdravý a přitom chuťově výrazný pokrm. Jednoduché placky z namáčených ovesných vloček a chia semínek doplní pikantní zeleninová směs, kterou jednoduše orestujete a upečete v troubě. Celé jídlo doladí plátky sýra a hořčice.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby odstátí vloček

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby odstátí vloček)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky a chia semínka zalijeme vodou a necháme je asi 60 minut odstát. Krok 2: Rajčata nakrájíme na kousky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 3: Cibuli oloupeme, pórek omyjeme. Obojí nakrájíme na kolečka a společně orestujeme na oleji. Krok 4: Přidáme nakrájená rajčata, zelí, česnek, chilli, sůl a pepř, krátce orestujeme, vmícháme protlak a vše promícháme. Nakonec směs vložíme do trouby a pečeme asi 35 minut při 180 °C. Krok 5: K ovesným vločkám a chia semínkům přidáme sůl, pepř a vejce, vše dobře promícháme a na pánvi s trochou oleje usmažíme čtyři placky. Krok 6: Hotové horké placky potřeme hořčicí
a poklademe sýrem a zeleninovou směsí.

TIP: Placky na různé způsoby

Zveřejněno 5. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOZwB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOZwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: To mi bude také moc chutnat. Super :-K

Suroviny:
vločky ovesné, semínka chia, voda, vejce, sůl, pepř mletý, cibule, pórek, rajče, česnek, zelí čínské, protlak, sůl, pepř mletý, chilli, olej, sýr, hořčice kremžská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]