Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletá velikonoční jednoduchá roláda

Ulehčete si přípravu Velikonoc s jednoduchou mletou velikonoční roládou. Tato lahodná pochoutka spojuje snadnou přípravu s vynikající chutí voňavého uzeného masa, sýru, paprik a zelených kopřiv.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 070 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny192,28 g
Tuky53,81 g
Vláknina46,09 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 3,23 g
Sůl7,37 g
Sacharidy86,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku nakrájíme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté ji dobře vymačkáme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 3: Vepřovou kýtu umeleme. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku a nastrouhanou cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 4: Masovou směs několikrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ní bouchneme o pracovní desku, aby se z ní odstranil vzduch. Krok 5: Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii. Masovou směs na ní rozprostřeme dlaní na plát vysoký asi 1 cm a velký přibližně 28 x 28 cm. Krok 6: Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat, nasekáme je nadrobno a rovnoměrně je rozložíme na masový plát. Sýr nastrouháme a posypeme jím kopřivy. Krok 7: Uzené maso umeleme a promícháme s vejcem. Směs rovnoměrně rozetřeme na vrstvu sýra. Krok 8: Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Rozprostřeme je na náplň. Krok 9: Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček nebo remosku vymažeme tukem. Krok 10: Pomocí fólie pevně srolujeme roládu. Lehce ji stlačíme od středu ke krajům, aby se vytlačil vzduch, a konce dobře uzavřeme. Krok 11: Roládu vybalíme z fólie a opatrně přeneseme do připraveného pekáčku. Na povrch položíme kousky sádla. Krok 12: Pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut dozlatova. Po první půlhodině roládu přelijeme výpekem a během pečení ji ještě několikrát přeléváme.

TIP: Desatero rad na téma sekaná

Zveřejněno 24. 4. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yNOR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Roláda vypadá skvěle a kombinace kopřiv, uzeného masa a sýra se mi líbí🤗

Vzpomněla jsem si na svoji babičku, skvělou kuchařku...sekanou nebo i plát na roládu z mletého masa - 50x !!! slovy padesátkrát!!! s masem bouchnout o pracovní plochu nebo prohodit zdálky mezi rukama - zredukovala jsem to na 10x max. 15x, ale dělám to, funguje to:yes:

Eja57: Dělali to mí rodiče a já po nich, nikdy mi nic nepraskne. Děkuju.:-K

Vypadá moc krásně:yes::-K

medanek: Děkuju moc. Všem chutnala.:-K To uzený jsem namlela, aby se mi spojilo a roláda ,tak pevně držela u sebe a nedělali se mi škvírky, dala jsem polotvrdý polský Krolewski sýr, ten to hezky s tím uzeným provoněl. Tak, že ještě jednou děkuju.:-K

Tématické fráze:
roláda aby nepraskla, kýta vepřové maso recepty, roláda z vepřové kýty, mleta veprova rolada

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, cibule, mouka polohrubá, strouhanka, houska, mléko, sůl, pepř mletý, maso uzené, vejce, sýr uzený, kopřivy, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, tuk, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]