Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená jablka v těstíčku

Máte chuť na něco slaďoučkého a zrovna nemáte nic upečeno? Vyzkoušejte smažené kousky jablek obalených v těstíčku. Ještě teplé posypejte skořicovým cukrem a před podáváním můžete ozdobit šlehačkou nebo ochuceným jogurtem.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 507 kJ /
838 kcal
Bílkoviny19,38 g
Tuky35,36 g
Vláknina11,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy104,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z múky, soli, ml. škorice, teplej vody a oleja vymiešame cestíčko, do ktorého opatrne zamiešavame smez z bielkov. Krok 2: Jablká nakrájame na kocky, postupne ich po pár kusoch vhadzujeme do cestíčka a pražíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja, kým nie je cestíčko opražené do zlatava. Krok 3: Opečené jabĺčka vyberieme, necháme chvíľku odstáť na papierových obrúskoch, aby vsiakli čo najviac tuku a posypeme ich cuktom so škoricou. Krok 4: Podávame.

TIP: 15 nejlepších receptů na jablečné moučníky

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky tejaja

Pre obmenu, alebo spestrenie je možné k smaženým jabĺčkam podávať i mandľový jogurt, ktorý si pripravíme zo 150g bieleho jogurtu, 1/2 lyžičky mandľovej príchute a 2 lyžičiek medu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQBp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Překrásně naaranžováno. Co nejdřív vyzkouším, určitě to bude dobrůtka

Výborné, dovolila jsem si přidat fotku, udělala jsem smažená jablka jako dezert.

RubyRom: :-) Ďakujem za vyskúšanie a rovnako za peknú fotku. Díky. ;-)

Vynikající! S rumem a karamelem navrchu nedostižné ;):-p

Naši lumpové se právě dosmažily a moc se těšíme až je ochutnáme.
Vypadají úžasně! :yes::-):-p:-D:-))

výborný, porce je to možná pro dva ale dělit se o to teda s nikým nehodlám;-):-)

Tématické fráze:
jablka v těstíčku, smažená jablka, jablka v sladkém těstíčku, jablka v těstíčku recept, smažené jablka, jablko v těstíčku, smažené jablko, recept na jablka v testičku, smažená jablíčka v těstíčku, recept jablka v těstíčku, jablka smažená, jablka v těstíčku se skořicí, opečená jablka, top recepty smažená jablka, smažená jablka se skořicí, smazena jablka v zupanu, těstíčko na jablka, jablka v županu smažená, jabka v testicku, opečené jablko

Suroviny:
mouka hladká, sůl, skořice mletá, voda, olej rostlinný, bílek, jablko, olej, cukr moučkový, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu