Studený bůček v kořeněné kašičce
Předem povařený a do pikantní chuti odležený vepřový bok je lahůdka pro fajnšmekry! Pokud chcete, aby vám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnávejte. Už by nevydržel. Je totiž nebezpečně jedlý.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 898 kJ / 4 995 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 213,04 g | 
| Tuky | 301,54 g | 
| Vláknina | 158,76 g | 
| Cholesterol | 460 mg | 
| Sodík | 817 mg | 
| Sůl | 1,00 g | 
| Sacharidy | 340,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Bůček rozkrojíme na užší šály. Vložíme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.
	Krok 2: Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.
	Krok 3: Ještě teplý bůček vykostíme.
	Krok 4: Všechny potřeby na marinovací kašičku spolu řádně promícháme.
	Krok 5: V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.
	Krok 6: Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku) alespoň na 3-4 dny vychladit.
	Krok 7: Po odležení krájíme na tenké plátky. Jako příloha se hodí pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb. Lze podávat i jako jednohubky. Lze podávat i s kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Studený bůček v kořeněné kašičce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Pp
Moje poznámka
					
				
Studený bůček v kořeněné kašičce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Pp
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 7 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							obalovaný buček, 
						
						
							vařený naložený bůček, 
						
						
							vynikající naložený bůček, 
						
						
							bůček obalený v koření, 
						
						
							vareny bucek obaleny v paprice, 
						
						
							obalený buček, 
						
						
							obalovaný bůček recept, 
						
						
							obalovany bucek v paprice, 
						
						
							vařený bůček obalený v koření, 
						
						
							naložený bůček, 
						
						
							vepřový bůček studený, 
						
						
							vařeny buček, 
						
						
							obalovaný bůček., 
						
						
							studený vepřový bůček, 
						
						
							koreneny vareny bucek, 
						
						
							vařený buček obalený v česneku, 
						
						
							vareny bucek v koreni, 
						
						
							pikantní studený bůček, 
						
						
							bůček obalený v pepři, 
						
						
							vařený buček recepty
						
					
						Suroviny:
						
							bůček, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek, 
						
						
							pepř, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření kari, 
						
						
							sůl, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							tabasco
						
					
	
			
	
Komentáře (8)