Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazuľky narežeme na kúsky ( alebo použijeme mrazené ), zalejeme vodou tak, aby boli tesne zakryté, osolíme, pridáme korenie a uvaríme do mäkka.
Krok 2: Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme mliekom a rozvaríme na hladko.
Krok 3: Zápražku vlejeme do fazuľky a povaríme 10 min na slabom ohni.
Krok 4: Prívarok musí byť hustejší, nesmie tiecť.
Krok 5: Hotový prívarok odstavíme z ohňa a ochutíme cukrom a octom na príjemne sladkokyslo.
Zveřejněno 15. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Moje poznámka
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 22 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 24 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 30 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 17 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Tématické fráze:
prívarok,
privarok zo zelenej fazulky,
fazulovy privarok,
fazulkovy privarok,
bramborový prívarok,
zelená fazuľka prívarok,
fazulka na zeleno,
zelena fazulka,
fazulky na smetaně,
luskový prívarok,
privarok z fazulovych luskov,
fazulovy privarok zo zelenej fazulky,
zeleny fazulovy privarok,
privarok zelena fazulka,
strukovy privarok,
fazulka na smetaně,
strukova fazula privarok,
privarok zo zelenej faulky,
fazulove struky privarok,
fazolkovy přívarek
Suroviny:
fazolky zelené,
mouka hladká,
mléko,
olej,
sůl,
pepř,
cukr,
ocet
Komentáře (37)
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...
prívarok -rku muž. r. zeleninová al. strukovinová omáčka (ako príloha)
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=5905
moooc jsem si pochutnala
přidávám bodík a obrázky, jestli můžu
a díky
přikládám foto a bodík
K receptu nejsou žádné komentáře.