Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopené brambůrky s Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 668 kJ /
1 355 kcal
Bílkoviny56,70 g
Tuky65,95 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 1,85 g
Sůl4,78 g
Sacharidy125,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Oloupeme je, malé necháme celé, větší překrojíme a rozložíme je do máslem vymazaného pekáčku. Krok 2: Bohatě je posypeme nasekanou cibulkou a přelijeme smetanou, ochucenou kořením a solí. Krok 3: Povrch pokryjeme nakrájeným vyzrálým Hermelínem a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

Zveřejněno 28. 7. 2009

Poznámka autorky Marta

Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

Zdroj: recept je z letošního kalendáře - Bramborová kuchařka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qY7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduchá mńamka!!!:-))Posílám bodík,fakt BOŽÍ!:yes::yes::yes:

Katushko:-), brambory určitě nemusí být vařené ve slupce (ale ve slupce jsou asi chutnější;-) a miska může zůstat odkrytá, brambory se zapékají krátce.

Vypadá to nádherně:) Měla bych jen 2 dotazy, předtím, než se do toho pustím. 1. Zda je nutné vařit brambory ve slupce - popř. k čemu to je lepší, 2. Jestli mám při zapékání mít mísu přikrytou nebo odkrytou - bojím se aby se sýr nespálil. Děkuji:)

:yes:

Mňam, já mam na to chuť :)

Bibi, jsem moc ráda, že vám chutnalo :yes:, s výraznou nivou to také musí být :-p:-p a dík za fotečku.

Tak jsem Marti fakt nevydržela a udělala je hned k večeři a nezbyl ani špinavej talíř(ten vylízali pidi) a klidně řeknu delikatéza. Byl jeden problém, že jsem měla jen jeden hermelín, tak jsme ještě nastrouhala kousek nivy. Boda jsem dala už včera-nejraději bych dala dalšího a tak jsem ti přidala aspoň fotku.;-)

Teda Marti, to je něco úúúžasnýho a už vidím, že to bude k večeři, pokud možno, ještě dnes-dýl to nevydržím:-D Jasnej bodík:yes:

Také dobrý nápad:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
brambůrky, utopené brambory, recepty s hermelínem, male bramburky, utopené brambory s hermelínem, utopene brambory v hermelinu, recept na malé brambůrky, bramburky ze slupek od brambor, utopené brambory recept, ražničí z trouby, jídla s hermelínem, slozeni bramborových bramburek, hermelín v bramburkach, zapečené malé brambůrky, bramburky ze slupek, malé brambůrky z trouby, malé brambůrky recepty, bramburky ze šlupek od brambor v troubě, soukupovy utopené brambory, cuketové brambůrky

Suroviny:
brambory, cibulka, sýr hermelín, smetana zakysaná, pepř mletý, koriandr sušený, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu