Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí krokety

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sefrovka sefrovka

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 794 kJ /
668 kcal
Bílkoviny55,24 g
Tuky36,61 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 609 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy28,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky udělat světlou jíšku. Zalije se mlékem a trochou šťávy z dušeného masa / když je /, rozšlehá se a uvaří hustá omáčka. Krok 2: Mezitím se nakrájí žemle a zalije se vodou, nechá se chvíli odstát, až žemle do sebe natáhne vodu. Krok 3: Potom se vymačká a rozmnělní. Krok 4: Maso a salám se nakrájí na malé kostičky, petrželka se useká. Krok 5: Maso, salám petrželka, strouhanka, koření, žloutek, vymačkaní žemle a sůl se vmíchá do prochladlé omáčky. Pokud je to řídké může se přidat ještě strouhanka. Krok 6: Ze směsi se vytvarují válečky, kterí se obalí v trojobalu a osmaží. Podává se s brambory, kaší apod.

Zveřejněno 5. 3. 2011

Poznámka autorky sefrovka

Původ je zase v sešítkách od vydavatelství Mona. Teda dost, dost starého vydání.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQV0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQV0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krokety jsou vynikající, použila jsem anglickou slaninu a zahustila jen strouhankou. Děkuji za recept:yes::-)+

Teda samé králičí receptíky:-ODala bych si:-*+2:yes:

Téééda, škoda, že není foto!!:yes:

Tématické fráze:
králičí jména, krokety, králičí recepty, králík recepty, kroketa z kraliciho masa, krokety z kralika, kroketa z kralika, králičí omáčka, krokety recept, domácí krokety, kralici kroketka, krokety z králičího masa, kroket, králičí jmen, králiččí krokety, králičí maso v sýrové omáčce, recepty na králičí maso, králíčí maso recepty, kraličí jmeno, králičí hřbet recept

Suroviny:
maso králičí, uzenina, máslo, mouka hladká, mléko, žloutek, žemle, vejce, strouhanka, sůl, petrželka, květ muškátový, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu