Povidlová omáčka s uzeným masem
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se k ní hodí uzené maso a bramborový knedlík nebo šišky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 879 kJ / 1 166 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,14 g | 
| Tuky | 38,80 g | 
| Vláknina | 12,60 g | 
| Cholesterol | 376 mg | 
| Sodík | 4,70 g | 
| Sůl | 11,00 g | 
| Sacharidy | 94,76 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Máslo rozpustíme, vsypeme mouku a za stálého míchání smažíme do světlé barvy, aby vznikla jíška.
	Krok 2: Zalijeme vodou. Přidáme povidla a rozmícháme.
	Krok 3: Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a skořici. Můžeme přidat i trochu nastrouhaného perníku na zahuštění. Povaříme asi 15 minut.
	Krok 4: Podle chuti přisladíme, přisolíme a přidáme pár kapek citronové šťávy.
	Krok 5: Podáváme s vařeným uzeným masem a tvarohovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Moje poznámka
					
				
Povidlová omáčka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxNz
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							svestková omáčka s uzeným, 
						
						
							švestková omáčka k uzenému masu, 
						
						
							recept na povidlovou omacku, 
						
						
							omáčka k uzenému masu, 
						
						
							švestková omáčka k masu, 
						
						
							česneková omáčka k uzenému masu, 
						
						
							švestková omáčka, 
						
						
							omáčky k uzenému masu, 
						
						
							uzené maso se švestkovou omáčkou, 
						
						
							uzené maso s povidlovou omáčkou, 
						
						
							švestková omáčka z povidel, 
						
						
							omáčka k uzenému, 
						
						
							omáčka z povidel, 
						
						
							trnková omáčka, 
						
						
							švestková omáčka k masu z povidel, 
						
						
							recept švestková omáčka k masu, 
						
						
							uzené s povidlovou omáčkou, 
						
						
							trnková omáčka recept, 
						
						
							uzené se švestkovou omáčkou, 
						
						
							švestková omáčka k masu recept
						
					
						Suroviny:
						
							povidla švestková, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							voda, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							perník strouhaný, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (39)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
***
Prošel jsem si všechny 4! rcp na povidlovou omáčku a v žádné, v žádné jsem nenarazil na RUM
To ale soudruzi dělají chybu
Nevědomost prý hříchu nečiní
No, ale v tomto případě ani neomlouvá!
U nás bývá povidlová zpravidla s kusem uvařené kravky z polívky a knedlíkem, spíše s nekynutým "betonovým", ale někdy i s kupovaným "péřovým"