Těsto na pizzu
Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo zásob v lednici a po vykynutí zprudka upečete.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 914 kJ / 2 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,20 g |
Tuky | 41,53 g |
Vláknina | 16,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, trošku mouky a cukr, a necháme 15-20 minut vzejít kvásek.
Krok 2: Do vykynutého kvásku přidáme zbytek hladké mouky, sůl, olej a vše zpracujeme do měkkého a hladkého těsta.
Krok 3: Zakryté těsto necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou roztáhneme na plech s pečicím papírem.
Krok 5: Těsto na pizzu obložíme dle vlastní chuti a po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8n
Moje poznámka
Těsto na pizzu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8n
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
pizza recept,
recept na pizzu,
testo na pizzu jako z pizzerie,
recepty na pizzu,
pizza recepty,
recepty na pizzi,
recept pizza,
pizza recept bez droždí,
recepty pizza,
nejlepsi kynute těsto na pizzu,
pizza bez droždí,
testo,
těsto na,
pizza bez kvasnic,
nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie,
recept na pizzu bez droždí,
návod na pizzu,
jednoduché domácí těsto na pizzu,
top recepty pizza,
jednoduchy recept na pizzu
Suroviny:
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
mouka hladká,
olej olivový,
sůl
Komentáře (152)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Video je také krátké a matoucí.
Moc děkuji,
Hanka
Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.
Každý i to malý dítě, možná i s tou feťačkou za mámu ví že droždí kyne předevšim díky cukru který droždí požírá a tim se zvětšuje a ne díky teplu. Takže proces se v lednici pouze zpomalí, ale nezastaví. Pokud to chcete mít rychle tak ano, v teple se proces urychlí a těsto ale zřídne ;)
PS: To vejce bych ale do pizza těsta opravdu nedával. A olivový olej se při vysokých teplotách připaluje tak si myslim že do pizza těsta taky nepatří.
Cwelkový dojem z receptu? -10
prosím ať jsou tvé rady lepší než tvá čeština...
v chladu se proces zpomaluje a ne zastavuje
Veris:
Bludimirka:
zizala:
www.toprecepty.cz
??:
Irrena:
Jen nechápu, že se nikdo nepodiví nad tím, že se dá těsto KYNOUT do lednice?! Mě bylo vštěpováno, že musí těsto kynout v teple?!!!!
1kg hl. mouky, 1 droždí, 5dl vlaž. vody, 3lžíce oleje a sůl. vypracované těsto rozdělím na 4 bochánky a dám do lednice na 12h. Výborná pizza :)