Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 717 kJ / 1 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,58 g |
Tuky | 83,97 g |
Vláknina | 10,37 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 13,77 g |
Sůl | 37,15 g |
Sacharidy | 69,85 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zimní zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYNL
Moje poznámka
Kuře se zimní zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GYNL
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 11 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 11 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 12 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 12 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 12 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 14 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 14 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 14 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 14 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 14 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 15 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 16 hodinami
Tématické fráze:
kure na zelenine,
blanšírování cibule,
co je blanšírování cibule,
blanšírování kuřete,
kuře se zeleninou,
recepty na kuře,
zimní kuře,
kuře v zelenině,
blasirovat pórek,
kuřecí se zimní zeleninou,
recept blanšírování,
blansirovani ze,
blansirovani kure,
blanšírování recept,
blanšírování mrkve,
blanšírování kuřecí,
blanšírovaní kuřecích prsíček,
blanšírovat pórek,
kureci maso s rozmixovanou zeleninou,
google co je blanšírovaní
Suroviny:
prsa kuřecí,
mouka,
olej rostlinný,
pórek,
cibule,
mrkev,
nať celerová,
bujón
Komentáře (8)
Blanšírování je krátké (max 3 minuty) povaření a následné prudké ochlazení.V praxi to vypadá tak, že do vroucí vody ponořím kovové síto se zeleninou, krátce povařím a ihned po vytažení přendám do misky se studenou vodou a ledovými kostkami.Výhodou je (kromě vitaminů) zachování původní barvy zeleniny.
Ano opravdu jsem to pekla hodinu,taky jsem trošku nechápala ale udělala jsem to podle receptíku a bylo to ok!Chutnalo jak synovi tak manželovi :)
Binibeca, Lucko, opravdu pak pečeš ještě hodinu?Recept vypadá dobře i pro malé děti (a to se mi líbí), ale ta hoďka mi přijde zbytečně moc, protože zelenina i maso už jsou tepelně upravené.Každopádně si myslím, že pro děti je to chutná a zdravá kombinace, nebála bych se přidat ani trochu zakysané smetany.