Slávinčiny perníčky
Slávinka, podle které jsou perníčky pojmenovány, má skutečně vymazlený a jednoduchý recept na na tyto medové pochoutky. Vyzkoušejte je a ozdobte společně s dětmi, budou nadšené a rádi se zapojí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 174 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,51 g |
Tuky | 151,79 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 1 005,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme vejce, cukr a med a vmícháme prosátou mouku, promíchanou s jedlou sodou a práškem do perníku a rozpuštěné máslo.
Krok 2: Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 24 hodin v chladnu odležet.
Krok 3: Druhý den vyválíme placku asi 4 mm silnou a vykrajujeme tvary.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 160 °C a pečeme 9 minut (horkovzduch 5-6 minut). Samozřejmě záleží na troubě a velikosti perníčků.
Krok 5: Zdobíme dle libosti, popřípadě slepíme marmeládou.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávinčiny perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvyr
Moje poznámka
Slávinčiny perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lvyr
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 42 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 1 hodinou
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 1 hodinou
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
ozdoba na perníčky,
potření perníčků,
pernicky s marmeládou,
perníčky s mandlemi,
zdobené perníčky bílkovou polevou,
perníčky zdobené mandlemi,
perníčky,
pernicky zdobene bilkovou polevou,
perníčky s mandli,
vařená poleva na perníčky,
ozdoba perníčků,
perníčky zdobené mandlí,
zdobení perníčků mandlemi,
perníčky bez cukru,
bílková ozdoba na perníčky,
vařená bílková poleva,
perníčky potřeme,
bílková poleva na zdobení perníčků velikonoce,
perníčky na ozdobu,
perničky věra.
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
med,
máslo,
prášek do perníku,
soda jedlá,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
bílek,
tuk,
perníčky,
mandle loupané,
marmeláda
Komentáře (7)
Kláro Já tyto perníčky dělám jen na velikonoce a slepuji je marmeládou, takže měkké jsou. Ale slepuji je asi po týdnu a měkké jsou také. Pokud je ale nechám v troubě déle, tak to už je horší.
Já koukla a nejprve jsem četla slávičí, jako od slavíka a pak vidím, že tam jsou i ptáčci a že to budou jako slavíci