Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s kuřecím masem a bazalkovou smetanou

Nejen boloňská omáčka se skvěle hodí ke špagetám, ale i krásně krémová smetanová omáčka, ochucená štědrou porcí čerstvé bazalky, se stane vaší oblíbenou variantou špaget. Nezapomeňte před podáváním posypat oblíbeným strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda1512

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme. Krok 2: Čerstvou bazalku nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu. Přisypeme trošku červené papriky, rychle orestujeme a zalijeme vývarem (lze nahradit bujonem). Dusíme doměkka. Krok 3: Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a zahustíme smetanou. Krok 4: Podáváme se špagetami, posypané sýrem.

Zveřejněno 18. 4. 2011

Poznámka autorky majda1512

Pokud je masová směs hodně řídká, používám instantní jíšku. Toto je naše oblíbená varianta špaget :-) Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQKp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQKp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

;-)dovařeno......jednoduché a dobré......:yes:bodíííík:-p

Tak jdu na to, použiju bujon, snad to taky pujde :-8

Mirčo75, děkuji za krásné foto :-) a jsem ráda, že jste si pochutnali!

Majdo1512:-), včera jsem si k večeři udělala Tvou variantu špaget a skvěle jsem si pochutnala:-p. Mám sýrové omáčky s bylinkami moc ráda a tak to bylo jídlo podle mého gusta;-). Posílám boďku č. 3 a pár fotek. Snad nebudou vadit...:-).

Jednoduché a určitě chutné :yes::-K. Jen škoda, že není foto.

Tématické fráze:
špagety s kuřecím masem, bazalková omáčka se smetanou, spagety se smetanou, omáčka na špagety s kuřecím masem, kureci smes se smetanou, kureci maso na spagety, kuřecí maso se smetanou, kuřecí maso s bazalkou, kuřecí špagety, kureci maso se spagetami, zapečené špagety s kuřecím masem a smetanou, špagety s bazalkovou omáčkou, kuřecí omáčka na špagety, spagety s kurecim, kureci se smetanou, špagety s kuřecím masem recepty, smetanovo bazalková omáčka, bazalková omáčka, kuřecí maso se špagety, kuřecí na bazalce se smetanou

Suroviny:
těstoviny špagety, maso kuřecí, smetana ke šlehání, cibule, olej, bazalka čerstvá, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, vývar masový, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu