Omáčka ze sušených hříbků
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené houby.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 197 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,37 g |
Tuky | 42,47 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby namočíme do studené vody přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny.
Krok 2: Další den je dáme vařit, dolijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.
Krok 4: Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Moje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 16 minutami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 13 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 14 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 14 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 15 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 16 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 17 hodinami
Tématické fráze:
houbova omacka ze susenych hub,
omáčka z hříbků,
jak použít sušené houby,
susene houby do omacky,
susene houby omacka,
recepty ze sušených hub,
sušené houby recepty,
použití sušených hub,
jak upravit sušené houby,
jak vařit sušené houby,
hřibová omáčka recept se smetanou,
jak vařit ze sušených hub,
omáčka sušené houby,
omačka s hříbků,
vaječina s hřibama,
susene houby pouziti,
sušené hřiby-recepty,
hřibova omačka,
hřibová vaječina,
sušené houby
Suroviny:
houby sušené,
smetana 12%,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín drcený,
vývar masový
Komentáře (16)
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
To je velmi praktická věc do každé kuchyně