Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,23 g |
| Tuky | 2,17 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme.
Krok 2: Meruňky namočíme do vody.
Krok 3: Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak.
Krok 4: Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 5: Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!!
Krok 6: Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 7: Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem.
Krok 8: Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Moje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 5 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 6 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z kuřete,
mazání na kuře,
korunovační salát,
coronation kure,
coronation chicken,
kuře královny alžběty,
kuře podle alžběty,
předkrm z kuřete,
korunovační kuře video recept,
coronation chicken recept,
couvarit z kuřete,
co uvařit -šlehačka maso,
co uvarit z kurat,
recept coronation chicken,
zajímavé kuře,
recept coronation,
kure a ovoce,
kuřecí korunovační salát,
korunovační kuřecí,
kuře coronation
Suroviny:
kuře,
bobkový list,
cibule,
koření kari,
pepř černý,
majonéza,
smetana ke šlehání,
protlak rajčatový,
meruňky sušené,
citron,
šťáva citronová,
cukr,
vývar kuřecí,
víno bílé,
sůl,
tuk,
okurka salátová
Komentáře (17)
Na radu cukrárov z Carrefouru kupujem trvanlivú, pretože tá musí obsahovať deklarovaný obsah tuku. Ešte nikdy sa mi nezrazila.
Určitě ochutnejte a vyfoťte!
chocolate: Děkuju za odkaz
http://www.slehacka-kunin.cz/
kralovna Alzbeta zivym dokazom!
A sakra, Lotyši vedou 2:1
Já chci vzorek!!!