Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 788 kJ / 4 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 282,75 g |
Tuky | 269,69 g |
Vláknina | 37,55 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 4,70 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 216,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca 45 minut. Měkkou zeleninu propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek a vložíme do polévky. Krátce provaříme a na závěr dosolíme a okořeníme muškátovým květem.
Polévka se podává s osmaženou houskou.
Polévka se podává s osmaženou houskou.
Zveřejněno 17. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02l3
Moje poznámka
Černá polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02l3
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený holandský řízek
Přidáno před 12 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
marie1eagle před 24 minutami
Výborná fazolová polévka
Bigharvik před 33 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Magic111 před 33 minutami
Rychlá rajská polévka
Petulice před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
IBera před 1 hodinou
Králík v marinádě
Kaatrin před 1 hodinou
Rychlá kefírová bublanina se švestkami
Petulice před 2 hodinami
Špízy s marinovaným masem
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
Petule123 před 3 hodinami
Větrníky - habáni
wimra před 4 hodinami
Tématické fráze:
polévka z černé čočky,
černá čočka polévka,
cerna polivka,
recepty v šestinedělí,
polévka z černé ředkve,
vánoční černá polévka,
recepty.cz,
recept na cernou polevku,
cerna polivla,
polévka v šestinedělí,
recepty šestinedělí,
cerna polivka recept,
recepty pro šestinědelí,
vanoční polevka černá,
šestinedělí recepty,
černá vánoční polévka,
polévka s černé čočky,
polívka černá,
recept černá polívka,
polévky v šestinedělí
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
bok uzený,
skelet kuřecí,
kapusta růžičková,
mrkev,
petrželka kořenová,
celer,
cibule,
máslo,
slanina,
cukr,
sůl,
květ muškátový,
houska
Komentáře (9)
Tady se mi zdá hodně tuku - uzený bůček, máslo, slanina...ale dřív se tak jedlo, předkové těžce pracovali, museli mít bohatý energetický příjem.