Čerstvá pomazánka ze sýra a zeleniny

spagetka Kuchařka: spagetka

Pomazánky 19 názorů

Suroviny

50 g sýru Pikant chilli
50 g čerstvého sýra s pažitkou a česnekem
100 g másla či jiného roztíratelného tuku
6 ředkviček
kousek zelené a červené kapie (cca 20 g)
petrželka
pažitka
cherry rajčátka na povrch
případně sůl
pepř na dochucení (nedávala jsem)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v misce vidličkou rozmačkáme oba sýry, přidáme změklý tuk a smícháme. Zeleninu nastrouháme a přidáme do směsi společně s pažitkou a petrželkou a důkladně smícháme.

  2. Já už dál nedochucovala, ale kdo chce, přisolí, připepří. Mažeme na čerstvé pečivo, zdobíme zeleninou.

Poznámka

Oba sýry jsem koupila v Kauflandu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čerstvá pomazánka ze sýra a zeleniny

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    tejaja, nedávala jsem pažitku vůbec, ani petrželku. Já bych to asi tak nepitvala, ale díky :))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    tejaja: hm....tohle mne nenapadlo:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Petra: Napadlo ma, dala si čerstvo odrezanú pažitku ? Ona niekedy mrazená horkne a má zvláštnu chuť.;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    majonézu jsem tam dala právě až potom. Ředkvičky jsem tam nedávala vůbec a nemixovala jsem.... Pomazánka se přes noc rozležela a je mnohem lepší, ale už ji asi zkoušet nebudu :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Nahořklost:-O
    To nevypadá na majonézu...
    No, to spíše ten sýr... A kolik že měsíců byl v akci? :-)):-*:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Petra: To mě mrzí, nechápu, po čem že by měla být nahořklá. Já majonézu nepoužívám vůbec, nevím, zda to nemohla způsobit ona, ale není tam nic, co by hořkost mohlo způsobit. Ještě mě napadlo - někdy bývají nahořklé ředkvičky, v této době ani rajčata nejsou moc chuťově kvalitní, chutnala jste je samotné? Skutečně mne jen napadá kvalita použitých surovin.
    Píšete, že pálí. Já jsem zvyklá po jednotlivých přidaných surovinách ochutnávat, ale v tomhle receptu pro nás není nic pálivého. Ten sýr s chilli není zas extra pálivý a zjemnil se ještě přidanou zeleninou.
    Jo a pozor, nemixuju, vím, že mixování u některých surovin zhořknutí a zvýraznění chuti, třeba i pálení, může způsobit.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Tak pomazánku jsem právě dodělala, bohužel jsem zklamaná, hrozně pálí :( A navíc je nahořklá.... Dala jsem tam ještě celkem dost majonézy (tak 4 lžíce) a pro lepší chuť kyselou okurku. Jestli se do zítřka nerozleží, tak asi bohužel ... Ještě že ten sýr měli v akci :-D:-//

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Ivana Ch: Děkuju :-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    klukodvody: Děkuji a určitě vyzkoušej :-K:-K

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Pomazánky beru jakékoliv a kdykoliv. Hodně je dělám podle pana Trošky, tam je jich hafo a tahle tam není.Beru a díky.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Petra: určitě vyzkoušej ;-):yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    spagetka : vyzkouším asi na Silvestra na jednohubky :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jana Remkova:Díky:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Rozhodně bych nepohrdla :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pomazánka z čerstvých rajčat pomazánka z taveného sýra cerstva pomazánka recept zeleninový pomazánka recept recept pomazánka z taveného sýra recepty na zeleninové pomazánky pomazánka čerstvých rajčat zhořknutí škvarkové pomazánky pomazanky ze syru azeleniny