Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Filety z lososa se smetanovo-sýrovou omáčkou s čerstvým koprem spolu skvěle ladí. Aroma omáčce dodá ještě třený česnek. Když přidáme bramborovou přílohu v podobě pečených či vařených brambor, získáme lahodný oběd.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 429 kJ / 1 298 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,83 g |
| Tuky | 79,89 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 440 mg |
| Sodík | 712 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 11,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu a necháme předehřát na 180 °C. Připravíme zapékací misku a její dno lehce vymažeme lžičkou másla.
Krok 2: Filety lososa očistíme, omyjeme a osušíme kuchyňskou nebo papírovou utěrkou. Maso osolíme.
Krok 3: Filety lososa dáme do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C s horkým vzduchem. Pečeme 20 minut.
Krok 4: Mezitím připravíme omáčku: Čerstvý kopr nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr pokrájíme na kostičky. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme sýr Philadelphia, tvrdý sýr a nasekaný kopr.
Krok 5: Česnek očistíme, nasekáme nadrobno a utřeme do pasty.
Krok 6: Jakmile začne smetanová směs vařit přidáme utřený česnek a lžičku másla na zjemnění. Dochutíme solí nebo zeleninovým bujonem.
Krok 7: Filety lososa vyndáme, slijeme přebytečnou vodu a přelijeme je připravenou omáčkou.
Krok 8: Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 10 minut.
Krok 9: Podáváme s pečeným nebo vařeným bramborem.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KA8M
Moje poznámka
Losos se sýrovo-koprovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KA8M
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 42 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 59 minutami
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 19 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 19 hodinami
Tématické fráze:
losos se sýrovou omáčkou,
omáčka k lososu,
sýrová omáčka k lososu,
omáčka k lososovi,
sýrová omáčka na lososa,
koprová omáčka k rybě,
losos s omáčkou,
omáčky k lososu,
losos v syrove omacce,
losos v koprové omáčce,
sýrová omáčka s koprem,
recepty losos se sýrovou omáčkou,
losos s koprem,
koprová omáčka k lososovi,
filet losos se syrovou omáčkou,
omáčka k pečenému lososu,
koprova zalivka na lososa,
koprová zálivka,
omáčka s koprem k lososu,
recepty losos s koprem
Suroviny:
losos,
smetana,
sýr philadelphia,
sýr tvrdý,
máslo,
kopr čerstvý,
česnek,
sůl
Komentáře (19)
Nemyslím, že by jakýkoli recept byl gastr.tragedie - neb chutnal minimálně tomu, kdo ho sem dal, pokud je to pro tebe tragické, nevař ho
Mně osobně se líbí i nepřeplácaný talíř.Je to příjemné a elegantní jídlo.
Nejen mražený losos / proč ne čerstvý / kombinace ryby, sýra a ještě kopru to snad ne.
Dobrou chuť Karel
Akorát těch 30 minut mi pro filety přijde jako kremace, lososovi stačí k úplnému propečení polovina.Jinak hezký recept.