Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečínka na medu

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 811 kJ /
4 735 kcal
Bílkoviny241,14 g
Tuky299,10 g
Vláknina16,33 g
Cholesterol 990 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,00 g
Sacharidy214,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Krok 2: Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut (pokud máme pečeni v celku). Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme ještě dále do změknutí. Krok 3: Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme víno, mouku rozkvedlanou ve vývaru a povaříme cca 15 minut. Podáváme s uvařenými bramborami.

Zveřejněno 12. 6. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: recepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/932Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/932Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivana64: Já použila sušenou ;-)

Papunko, používáš čerstvou nebo sušenou šalvěj? V tomto období mám oboje a nevím, kterého mám dát 1 lžíci. :-D

:-OKdo v noci na Topky chodí,sám sobě i zdravíčku škodí;-):-DHezký recept:-p za+5:yes:

Bibinka: Omáčka tam opravdu je, ale protože je z vína tak je bíložlutá a není moc vidět.

Zaujímavá kombinácia na tú akoby "marinádu":-pUrčite vyskúšam;-)

Papunko, takové masko my rádi, ale nějak mi tam chybí ta omáčka, takhle to musí být dost suché-nezapomněla si jí k tomu masu dát:-? Jinak pěkný recept, máš 4.bod:yes:

Tématické fráze:
pečínka na medu, vepřová pečeně na medu, vepřová pečeně na medu v v celku, dobra pečinka, pecínek, vepřová pečně na medu, pecinka salvej, veprova pecene salvej med, vepřová pečeně v celku na medu

Suroviny:
pečeně vepřová, olej olivový, šalvěj, kmín mletý, koření grilovací, máslo, mouka hladká, víno bílé, vývar zeleninový, brambory, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu