Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 811 kJ / 4 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,14 g |
Tuky | 299,10 g |
Vláknina | 16,33 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 214,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme.
Krok 2: Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut (pokud máme pečeni v celku). Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme ještě dále do změknutí.
Krok 3: Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme víno, mouku rozkvedlanou ve vývaru a povaříme cca 15 minut. Podáváme s uvařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Moje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 8 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 39 minutami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 4 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 5 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 5 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečínka na medu,
vepřová pečeně na medu,
vepřová pečeně na medu v v celku,
dobra pečinka,
pecínek,
vepřová pečně na medu,
pecinka salvej,
veprova pecene salvej med,
vepřová pečeně v celku na medu
Suroviny:
pečeně vepřová,
olej olivový,
šalvěj,
kmín mletý,
koření grilovací,
máslo,
mouka hladká,
víno bílé,
vývar zeleninový,
brambory,
med
Komentáře (7)