Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 739 kJ / 9 020 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,70 g |
| Tuky | 635,00 g |
| Vláknina | 34,55 g |
| Cholesterol | 3,92 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 629,25 g |
Postup přípravy
1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto společně s tím, že jej přiměřeně, cca 2/3 a 1/3 rozdělíme do menších forem. Na nejmenší patro jsem použila kastrůlek, na jehož dno jsem vystřihla kruh z pečícího papíru, pro snadné vyklopení. Krok 2: Z mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom rozmíchali případné malé hrudky. Krok 3: Do změklého másla všleháme capuccino a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Odebereme cca 1/4 stranou na povrchové potření dortu, do zbytku všleháme tvaroh. Krok 4: Korpusy vždy 2x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a tvarohovým krémem, poklademe broskvemi a přiklopíme vrchním plátem. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému bez tvarohu a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc. Krok 5: Na vrchní úpravu tvaroh nedáváme, marcipán by se díky vysokému obsahu vody v krému rozpouštěl a klouzal by po korpusu. Krok 6: Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou s reliéfem spirál, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami či špejlemi), začistíme marcipánovým okrajem a zdobíme bonbóny, napíchnutými na párátka. Krok 7: Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.
Zveřejněno 29. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Moje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 10. 12. 2025 14:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 4 minutami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 7 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 57 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 15 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 16 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 18 hodinami
Tématické fráze:
dort mořská pana,
dort s mořskými plody,
třípatrový dort recept,
dort moře,
recept na třípatrový dort,
tripatrovy dort,
třípatrové dorty,
mořská panna z marcipánu,
ořechový dort neskutečně dobrý,
marcipanova mořska panna,
dort plody moře,
třípatrový dort postup,
mořská pana dort,
dorty mořská pana,
dětské dorty mořská panna,
dort s mořskou pannou,
dorty more,
dort z mořskych plodů,
dort bonboniéra,
úchvatné dorty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr moučkový,
tvaroh měkký,
capuccino instantní,
marmeláda broskvová,
marcipánová falešná hmota,
kakao,
bonboniera mořské plody,
kompot broskvový
Komentáře (55)
že je Ivča profík, má to vždy perfektní a dokonalé, to už je všeobecně známo
ale před tebou, milý Vašku, hluboce smekám