Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 303 kJ / 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,56 g |
Tuky | 9,40 g |
Vláknina | 15,02 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 46,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout.
Krok 2: Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 3: Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.
Krok 4: Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.
Krok 5: Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.
Krok 6: Podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Zveřejněno 6. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička vesnického flamendra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7GK
Moje poznámka
Krkovička vesnického flamendra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7GK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 16 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 42 minutami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 47 minutami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 1 hodinou
Kopřivový špenát
radekfiala před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 6 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 14 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 14 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Veronika98 před 15 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
flamendr,
flamendr recept,
krkovicka,
vesnický plátek,
flamendr recepty,
směs z krkovičky,
co je to flamendr,
kančí flamendr,
lišky recepty,
krkovička recepty,
vepřový flamendr,
krkovice nejlepší recepty,
jidlo flamendr,
směs s krkovičky,
luxusní krkovička,
recept na flamendra,
flamendr z vepřového masa,
flamendr pro 50 lidi,
krkovice recept,
flamendr z kančího masa
Suroviny:
krkovice vepřová,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
houby lišky,
klobása pikantní,
kečup sladký,
koření grilovací,
olej,
máslo,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (37)
děkuju
Ale po přečtení jsem přesvědčená, že tohle musí být mooc dobré
navíc..fotky jsou moc hezké
Vím, že je problém lišky najít, ale jestli je někdo bude mít, udělá mi radost, když vyzkouší
Ivo - jedna porcička tu ještě zbyla, ale Ty už jsi asi doma, že jo
Magdalenko - bylo to pro osoby blízké
vseumel - ono bylo celkem dost té šťávy, tak kečup ani česnek tam nebyly moc výrazné, ale taky mě to napadlo, aby lišky nezapadly, proto jsem to právě jistila tím, že jsem je dala extra na maso až na talíře, aby si je každý mohl vychutnat
Lišky nezamrazuješ napr. pre nejakú známu?
tleskám a volám:BRAVO