Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 303 kJ / 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,56 g |
| Tuky | 9,40 g |
| Vláknina | 15,02 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 445 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 46,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout.
Krok 2: Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Krok 3: Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.
Krok 4: Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.
Krok 5: Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.
Krok 6: Podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Zveřejněno 6. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička vesnického flamendra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7GK
Moje poznámka
Krkovička vesnického flamendra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N7GK
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 9 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 2 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 2 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 4 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 6 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 7 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 7 hodinami
Tématické fráze:
flamendr,
flamendr recept,
krkovicka,
vesnický plátek,
flamendr recepty,
směs z krkovičky,
co je to flamendr,
kančí flamendr,
lišky recepty,
krkovička recepty,
vepřový flamendr,
krkovice nejlepší recepty,
jidlo flamendr,
směs s krkovičky,
luxusní krkovička,
recept na flamendra,
flamendr z vepřového masa,
flamendr pro 50 lidi,
krkovice recept,
flamendr z kančího masa
Suroviny:
krkovice vepřová,
paprika čerstvá červená,
cibule,
česnek,
houby lišky,
klobása pikantní,
kečup sladký,
koření grilovací,
olej,
máslo,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (39)
děkuju
Ale po přečtení jsem přesvědčená, že tohle musí být mooc dobré
navíc..fotky jsou moc hezké
Vím, že je problém lišky najít, ale jestli je někdo bude mít, udělá mi radost, když vyzkouší
Ivo - jedna porcička tu ještě zbyla, ale Ty už jsi asi doma, že jo
Magdalenko - bylo to pro osoby blízké
vseumel - ono bylo celkem dost té šťávy, tak kečup ani česnek tam nebyly moc výrazné, ale taky mě to napadlo, aby lišky nezapadly, proto jsem to právě jistila tím, že jsem je dala extra na maso až na talíře, aby si je každý mohl vychutnat
Lišky nezamrazuješ napr. pre nejakú známu?
tleskám a volám:BRAVO