Domácí rizoto
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 150 kJ / 1 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,76 g |
| Tuky | 26,30 g |
| Vláknina | 10,15 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 215,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Krok 2: Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, která by neměla zhnědnout, jen zpěnit.
Krok 3: Kuřecí nebo krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Maso dáme na zpěněnou cibulku a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, po promíchání rajčatový protlak a opět promícháme.
Krok 5: Přidáme důkladně propranou rýži, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Na závěr přimícháme hrášek a mrkev s kukuřicí.
Krok 6: Vše důkladně promícháme, zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 minut.
Krok 7: Poté zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Moje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 30 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
recept na rizoto,
recept rizoto,
příprava rizota,
rizoto z králíka,
paprikové rizoto,
oranžové rizoto,
domaci rizeto,
rizoto recepty,
recepty rizoto,
ryzoto,
rizeto,
recepty na rizoto,
top recepty rizoto,
recept rizeto,
krůtí rizoto,
pravé rizoto,
jak uvařit rizoto,
nejlepší rizoto
Suroviny:
rýže,
sádlo,
cibule,
maso kuřecí,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar kuřecí,
sýr tvrdý,
hrášek,
karotka baby,
kukuřice
Komentáře (46)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dětem chutnalo a mě také.
A ten vývar jste dávala teplý,horky? Nebo studený? Je lepší to zalít asi horkým ,že ?
No, na "rizoto" bych to viděl spíše z neprané rýže
Laurrinka:
Stejně jako když vaříte (dusíte) rýži: horký (vřelý)
...ale na druhou stranu, proč ne studený? a nechat maso víc povařit, že?