Zakázaná buchta
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm, hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 348 kJ / 6 776 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,23 g |
| Tuky | 355,56 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 775,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na krém: Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. Nebo ho zakoupíme již karamelizované.
Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme ostatní přísady na těsto a ušleháme. Hotové těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech.
Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut (dle vlastních zkušeností s troubou). Zda je upečeno, kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá.
Krok 5: Karamelizované Salko vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus.
Krok 6: Posypeme mletými ořechy a nastříkáme cik-cak čokoládovou polev. Necháme v lednici ztuhnout.
Zveřejněno 14. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Moje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
karamelová buchta,
buchta ze salka,
buchta s karamelem,
buchta se salkem,
karamelová buchta ze salka,
salko buchta,
buchta salko,
zakázané řezy,
buchta se salka,
salková buchta,
buchta s karamelovým salkem,
buchta z karamelového salka,
buchty ze salka,
jednoduchá buchta ze salka,
buchta ze salka bez vaření,
obyčejná buchta,
buchta ze salkem,
karamelové salko buchta,
buchta se salko,
buchta karamelová
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
voda,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
salko,
máslo,
poleva čokoládová,
ořechy mleté
Komentáře (59)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.